Introductiedag: Werken op Fascia (Themadag)

Introductiedag: Werken op fascia (themadag)

Sinds korte tijd is er veel meer ontdekt over fascia en de rol hiervan in ons lichaam. Door gericht hierop te werken kunnen er hele mooie resultaten worden behaald.

Door Mariette de Nes is de NFD-methode (Neuro Fascia Dynamics) ontwikkeld die specifiek werkt op de diverse fascia-lagen. Daarbij wordt gewerkt met speciale wax en diverse technieken. Ook wordt er gekeken naar de houding en wordt de link gelegd met de meridianen. Maak kennis met de fascia en laat je verrassen. Het wordt een leerzame en leuke dag!

NFD methode:

Deze nieuwe methode is ontstaan vanuit de technieken die gebruikt worden bij Santai Guasha. Deze methode bereikt de diepere lagen van de fascia.

Tot voor kort dacht men dat fascia niets meer of minder was dan het verpakkingsmateriaal van weefsel zonder enige functie. Uit wetenschappelijk onderzoek is nu gebleken dat zonder fascia geen leven mogelijk is! Het is je zachte skelet, een netwerk waar de weefsels, spieren en structuren met elkaar communiceren middels prikkeloverdracht via de hersenen. Het doordringt en omhult alle weefsels en structuren.
Het is van belang dat de fascia goed onderhouden wordt omdat er anders verklevingen kunnen ontstaan en pijn en bewegingsbeperkingen optreden. Ook psychische klachten ontstaan doordat de prikkeloverdracht over de fascia verstoort is geraakt.

Door de NFD methode werk je op de diepere lagen van de fascia in en zorgt het voor fysiek en mentaal evenwicht.

Tijdens deze themadag krijg je een goed beeld van wat fascia is en wat het doet en de NFD methode wordt je eigen gemaakt. 

Vooropleiding: Diploma Santai Guasha therapie

Docent: Mariëtte de Nes

Cursusdagen :
Zie website Sympathos Academie, https://sympathosacademie.nl/

Interesse in deze Workshop?

Interesse in deze workshop? Bekijk dan nu de mogelijkheden.