Coaching en Emotieregulatie

Coaching en Emotieregulatie vanuit de Guasha praktijk

Guasha is een techniek die de doorstroming van Qi verbetert. Doordat Qi beter gaat stromen, verbetert dit niet alleen onze fysieke gezondheid maar het heeft ook zekere uitwerking op psychisch/mentaal niveau. Vele klachten hebben ook een oorzaak die te vinden is op het terrein van de psyche, vaak gekoppeld aan emoties. Hierdoor ontstaan blokkades/verstoringen die gevolgen hebben op fysiek niveau. Elke guasha therapeut krijgt hiermee te maken bij het behandelen van zijn/haar patienten. Dit onderstreept ook het belang van een goede samenwerking tussen psycholoog/psychiater en de guasha therapeut. Een “nieuw” gebied waar ons instituut “Guasha Opleidingen Santai” zich steeds meer in ontwikkeld.

Maar ook vanuit onze therapeuten en cursisten kwamen steeds meer vragen omtrent dit onderwerp en wat men kon doen om de patienten toch op een goede manier te begrijpen en te begeleiden. Dat is de aanzet geweest om onze opleiding uit te breiden om hierin te kunnen voorzien.

In de opleiding “Coaching en Emotieregulatie vanuit de guasha praktijk” wordt aandacht besteed aan de achtergrond van psychische klachten en de mate waarin deze in ernst kunnen varieren. Het belang van de juiste signalering wordt benadrukt, zodat er bij ernstige klachten van de patient ook op de juiste manier gehandeld kan worden.

Daarnaast worden er handvaten gegeven om bij het vrijkomen van emoties en spanningen, direct en effectief te kunnen handelen, zodat de hevigste emotie kan verminderen en de guasha behandeling op een goede manier kan worden in-/voortgezet.

De opleiding “Coaching en Emotieregulatie vanuit de guasha praktijk” bestaat uit drie cursusdagen.

Docent: Mariëtte de Nes (Oisterwijk / Eindhoven)

Voor de geplande cursusdagen zie: https://guasha-opleidingen.nl/agenda/coaching-en-emotieregulatie/

Geaccrediteerd door: BATC – VBAG – NVST – LVNG

Interesse in deze Opleiding?

Interesse in deze opleiding? Bekijk dan nu de mogelijkheden.