Basiskennis Trad. Chinese Geneeskunde

Basiskennis Traditionele Chinese Geneeskunde

In de opleiding tot Santai Guasha therapeut komen diverse onderwerpen vanuit de Chinese Geneeskunde aan bod. We vernamen van vele cursisten dat men het heel interessant vindt maar graag er wat meer over wil weten en dat men dan al gauw terecht komt bij studieboeken over de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM). De oosterse visie is niet altijd zo eenvoudig te begrijpen of de materie in de boeken is erg moeilijk beschreven. Vaak worden er ook vele onderwerpen vanuit de TCM beschreven die in de eerste instantie niet zo relevant zijn voor de guasha therapeut.

Omdat er vele cursisten zijn die graag de onderwerpen die in de opleiding aan bod komen, wat meer uitgelegd willen hebben en vooral hoe dit te zien en toe te passen vanuit de guasha praktijk, zijn we begin 2017 gestart met een korte opleiding bestaande uit drie cursusdagen.

Onderwerpen die tijdens deze drie dagen aan bod komen zijn o.a.: Meridianenleer – Vijf elementenleer – Klimatologische factoren – Yin / Yang – Voltes en Leegtes – Meridiaanklok – Emotieregulatie – Diagnose – Rug lezen en uiteraard de nodige guasha-praktijk.

Voor de geplande cursusdagen zie: https://guasha-opleidingen.nl/agenda/basiskennis-traditionele-chinese-geneeskunde/

Interesse in deze Opleiding?

Onderwerpen die tijdens deze drie dagen aan bod komen zijn o.a.: Meridianenleer – Vijf elementenleer – Klimatologische factoren – Yin / Yang – Voltes en Leegtes – Meridiaanklok – Emotieregulatie – Diagnose – Rug lezen en uiteraard de nodige praktijk.

Deze opleiding is toegankelijk voor de cursisten die in opleiding (vanaf module 6) zijn, maar ook voor de gediplomeerde Santai Guasha therapeut die graag toch wat bijscholing wil op dit gebied.

Kosten van de opleiding:  € 405 (incl. btw) en inclusief lunch.

Docenten: Mariëtte de Nes en Karine Wirjosemito

Interesse in deze opleiding? Bekijk dan nu de mogelijkheden.